Froukje Jansen

Froukje Jansen

Profiel

Froukje Jansen is een programmamaker, journalist, debatleider, en presentatrice - gedreven door vooral maatschappelijke betrokkenheid.
Ze heeft als moderator een persoonlijke en losse stijl, maar verwacht van haar gesprekspartners óók dat zij bereid zijn meer van zichzelf te laten zien, en daardoor dichter bij elkaar komen.
Want ook op het podium klinkt haar montere idealisme door: ze zoekt naar een atmosfeer waarin veel gezegd, maar vooral meer begrepen kan worden.
Hoewel klein van stuk laat ze zich niet gauw van de wijs brengen en leidt gesprekken kordaat en zonder omhaal in heldere banen, of het nu over wereldpolitiek, milieu, cultuur of sport gaat.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Froukje begon haar loopbaan als turnster: op haar achttiende en negentiende werd zij Nederlands Kampioene. Daarna studeerde ze een aantal jaren Sociaal-Culturele Wetenschappen aan de VU. Er volgde een overstap naar een dansopleiding. Meedoen aan een grote musicalproductie deed haar beseffen dat de wereld van de showbizz niet per se de hare is, maar de yogaopleiding die ze daarna afrondde inspireerde des temeer.
Ondertussen werkte ze mee aan televisieprogramma's als 6Pack, Llinke Soep en 3 op Reis, onder andere voor de omroepen Llink, NOS, en VARA.

In 2015 maakt ze het tweede seizoen van het sympathieke TVprogramma Clubgenoten voor Omroep Gelderland, waarbij bekende sporters terug gaan naar hun voormalige sportclub of jeugdteam. Daarnaast werkt ze vooral buiten het oog van de camera; Froukje houdt zich op allerlei manieren bezig met bewustwording, beweging, en verandering.
Zij is als bestuurslid actief betrokken bij Het NatuurCollege, de stichting die Prinses Irene in het leven heeft geroepen met het doel mensen meer bewust te maken van hun eigen verbondenheid met de natuur. Verder is Froukje lid van de raad van toezicht van de Waka Waka foundation; een NGO die veilige, duurzame en zelfvoorzienende energie- en lichtbronnen verspreidt onder de allerarmsten. Eerdere opdrachtgevers waren o.m. IDFA, Gemeente Amsterdam, Top Sport Community, Carintreggeland, Greenpeace, Vodafone, Duurzame Dinsdag, Amsterdam Film Week, Cinéart, ARRI, Provincie Noord-Holland.
Zie ook www.natuurcollege.nl en www.wakawakafoundation.org.