Froukje Jansen

Froukje Jansen

Profiel

Froukje begon haar loopbaan als turnster: op haar achttiende en negentiende werd zij Nederlands Kampioene. Daarna studeerde ze een aantal jaren Sociaal-Culturele Wetenschappen aan de VU. Er volgde een overstap naar een dansopleiding. Meedoen aan een grote musicalproductie deed haar beseffen dat de wereld van de showbizz niet per se de hare is, maar de yogaopleiding die ze daarna afrondde inspireerde des temeer. Ondertussen werkte ze mee aan televisieprogramma's als 6Pack, Llinke Soep en 3 op Reis, onder andere voor de omroepen Llink, NOS, en VARA.

Op dit moment is ze als verslaggever te zien in RTL Live waarbij de nadruk steeds ligt bij de goede doelen die de Postcodeloterijen steunen. Vanaf 2015 maakte ze 135 afleveringen van het sympathieke TVprogramma Clubgenoten voor Omroep Gelderland, waarin bekende sporters teruggingen naar hun voormalige sportclub of jeugdteam. Daarnaast werkt ze vooral buiten het oog van de camera; Froukje houdt zich op allerlei manieren bezig met bewustwording, beweging en verandering. Zij is als bestuurslid actief betrokken bij Het NatuurCollege, de stichting die Prinses Irene in het leven heeft geroepen met het doel mensen meer bewust te maken van hun eigen verbondenheid met de natuur. Verder is Froukje lid van de raad van toezicht van de Waka Waka foundation; een NGO die veilige, duurzame en zelfvoorzienende energie- en lichtbronnen verspreidt onder de allerarmsten. Eerdere opdrachtgevers waren o.m. IDFA, Gemeente Amsterdam, Top Sport Community, Carintreggeland, Greenpeace, Vodafone, Duurzame Dinsdag, Amsterdam Film Week, Cinéart, ARRI, Provincie Noord-Holland.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Froukje begon haar loopbaan als turnster: op haar achttiende en negentiende werd zij Nederlands Kampioene. Daarna studeerde ze een aantal jaren Sociaal-Culturele Wetenschappen aan de VU. Er volgde een overstap naar een dansopleiding. Meedoen aan een grote musicalproductie deed haar beseffen dat de wereld van de showbizz niet per se de hare is, maar de yogaopleiding die ze daarna afrondde inspireerde des temeer.
Ondertussen werkte ze mee aan televisieprogramma's als 6Pack, Llinke Soep en 3 op Reis, onder andere voor de omroepen Llink, NOS, en VARA.

In 2015 maakt ze het tweede seizoen van het sympathieke TVprogramma Clubgenoten voor Omroep Gelderland, waarbij bekende sporters terug gaan naar hun voormalige sportclub of jeugdteam. Daarnaast werkt ze vooral buiten het oog van de camera; Froukje houdt zich op allerlei manieren bezig met bewustwording, beweging, en verandering.
Zij is als bestuurslid actief betrokken bij Het NatuurCollege, de stichting die Prinses Irene in het leven heeft geroepen met het doel mensen meer bewust te maken van hun eigen verbondenheid met de natuur. Verder is Froukje lid van de raad van toezicht van de Waka Waka foundation; een NGO die veilige, duurzame en zelfvoorzienende energie- en lichtbronnen verspreidt onder de allerarmsten. Eerdere opdrachtgevers waren o.m. IDFA, Gemeente Amsterdam, Top Sport Community, Carintreggeland, Greenpeace, Vodafone, Duurzame Dinsdag, Amsterdam Film Week, Cinéart, ARRI, Provincie Noord-Holland.
Zie ook www.natuurcollege.nl en www.wakawakafoundation.org.