Jort Kelder

Jort Kelder

Profiel

Zelfverklaarde luis in (en voor) de pels van ondernemend Nederland heeft, wellicht tegen zijn ‘rechtse’ reputatie in, een klein hart dat klopt voor menig Goede (Groene) Zaak. Hij kaart onrecht en misstanden onverbloemd aan, en spaart zichzelf daarbij niet. Hij is beroemd geworden als de hoofdredacteur van Quote die de vermogens van tout Nederland publiceerde in de inmiddels vermaarde Quote500. Sinds hij Quote na 13,3 jaar verliet, heeft hij naast het oprichten van de 'site voor de kantoorklerk' www.925.nl, zich ontwikkeld als televisiepresentator bij de programma’s Parla; Bij ons in de PC; Dragons Den, Profiel en Bij ons in de BV (allen KRO). Afgelopen zes televisieseizoenen had hij veel succes met het door hemzelf bedachte Hoe Heurt Het Eigenlijk (AVRO). Wat zwaardere kost was een serie over de opkomst en huidige neergang van het kapitalisme, Het Snelle Geld (2012 bij de VPRO). Thans is hij de helft van het even onverwachte als verfrissende presentatieduo van Ten Strijde, naast Pieter Jan Hagens en mag hij zodra daar aanleiding toe is ad hoc de stemming peilen van Neerlandsch’ hart tot onderbuik in het nieuwe NPO1 debatprogramma De Stelling van Nederland. Hij is een van de weinige, zo niet de enige presentator, die zo vilein en innemend tegelijk is. Het resultaat is een integere, scherpe, snelle, kritische, eerlijke en buitengewoon aardige host, die bovendien goed geïnformeerd is. Of zoals hij het zelf zegt: geen slappe slijmjurk. Waarvan acte!

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

JORT & DE 1% - Over de rijken

De 1%. Iedereen vindt iets van ‘ze’, maar hoe zit het écht met onze financiële elite? Hoe vergaarden ze dat vermogen, gaapt er een kloof met het gewone klootjesvolk en betalen ze eigenlijk wel genoeg belasting?

Als iemand de antwoorden, analyses en anekdotes kent is het wel Jort Kelder. Als hoofdredacteur van Quote trok hij de superrijken achter de heg vandaan en lanceerde de 500-rijkenlijst, als presentator van ‘Bij ons in de PC’ portretteerde hij lawaaiige nouveau riches en met ‘Hoe heurt het eigenlijk?’ voerde hij de tv-kijker binnen in de kastelen, buitenplaatsen en gebruiken van de oude families.
Al die kleurrijke kennis heeft hij samengebald in een, zoals dat ooit heette, ‘presentatie met lichtbeelden’, waarbij zowel wordt ingegaan op de geschiedenis als de toekomst van het grote geld. Door de globalisering, tech en private equity telt de wereld inmiddels meer dan drieduizend miljardairs. Gaat die verrijking door, of pikt het gepeupel het niet langer en moeten de ultrarijken vrezen voor een reprise van de Franse revolutie? En wat zou de politiek kunnen doen om vrede en welvaart te bewaren? Jort kan een korte feitelijke presentatie geven, maar getuige zijn pittige columns in Het Financieele Dagblad plakt-ie er liever een half uur bij voor opinie & debat.

Snobs on Tour

Genoeg gesomber in de wereld, Jort Kelder en Yvo van Regteren Altena houden het leven liever dragelijk. Dat krijg je ervan met ongeneeslijke snobs.
Sinds zij voor het eerst over elkaar struikelden op de redactieloft van Quote, storten Kelder en Van Regteren Altena zich in hun publicaties en optredens met uitzonderlijke overgave op alles wat verfijnd, verwend en onbereikbaar is voor ‘de middelmatige man’. Van bespoke pakken en shirts tot boutique hotels, van horlogebandjes op maat tot custom made jets en jachten, van exquise ontsporingen van sterrenchefs tot expedities naar de zwartste koffie en witste truffels.

Vorig jaar lanceerden Jort en Yvo hun ‘Snobcast’, een tweewekelijkse podcast die onder het motto ‘niet inclusief maar exclusief’ meer dan tweehonderdduizend hoog opgeleide en vaak jonge luisteraars aan hun mobiele pretmachine kluistert. En dat ondanks (of juist dankzij?) de straffe woke wind die door het medialandschap waait. Als energiek intermezzo of als vrolijke afsluiter van een serieus seminar dan wel grensoverschreidende ontgroening, ontwikkelden de snobs een eigenzinnig programma dat, zoals het dandy’s betaamt, op maat wordt gemaakt voor iedere opdrachtgever. Bent u wel toe aan wat snobvoeding, speelt de interactieve Snob Quiz mee, proeft en ruikt als een connaisseur en sabreert uw eerste flesje, de Snob on Tour staan paraat. (Althans... meestal komen ze iets te laat, maar dat is onderdeel van de experience - toch?). Een even vrolijke als leerzame ervaring, want wie niet luisteren wil, moet maar proeven.