Matthijs van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk

Profiel

Matthijs van Nieuwkerk mag zich al jaren rekenen tot een van de meest gewaardeerde presentatoren van Nederland. Zijn populariteit dankt hij behalve aan zijn charme, aan groot vakmanschap en een uniek talent om direct tot de essentie te komen. Hij imponeert met zijn grote kennis van zaken op het gebied van sport, cultuur en media en met zijn rijke en razendsnelle taalgebruik. Maar behalve snel, scherp en goed geïnformeerd is hij een gastheer zoals we er maar weinig kennen, met naast een feilloze antenne voor het gemoed van zijn gasten, eveneens oog voor zijn publiek.

Sinds 2009 lopen alle verzoeken aan Matthijs van Nieuwkerk via Julia Wolff Management.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Vanaf 2005 presenteert Matthijs van Nieuwkerk De wereld draait door; dat in 2015 haar tien jarig jubileum vierde, en met nog altijd stijgende kijkcijfers, tegenwoordig op NPO1. Sinds een paar jaar ontwikkelt DWDD onder hoofdredacteurschap van Matthijs van Nieuwkerk en voormalig co-hoofdredacteur Dieuwke Wynia daarnaast spin-offs van het programma. Onder meer de De TV Draait Door oudjaars- en jubileumuitzendingen, het muziekfestival De Wereld Draait Buiten en Guilty Pleasures; DWDD University, met colleges van professor Robbert Dijkgraaf en Freek Vonk - en een drieluik over Silicon Valley met Alexander Klöpping. Februari 2015 opende bovendien de deuren van het DWDD Pop-Up Museum in het Allard Pierson Museum in Amsterdam, waar bijzonder stukken uit de museumdepots uit heel Nederland te zien zijn, onder curatie van prominente gasten van het programma.

Matthijs van Nieuwkerk was, na o.a. hoofd van de kunstpagina te zijn geweest, op zijn 36e hoofdredacteur van Het Parool. Vervolgens werd hij hoofdredacteur van AT5. Samen met vriend en sportjournalist Henk Spaan richtte hij het literaire voetbal-tijdschrift Hard Gras op. Verder was hij nog even netcoördinator bij de Publieke Omroep. Hij begon voor de televisie te werken bij de VARA: het late night-programma De Gids en met Felix Rottenberg NOVA. Voor de NTR presenteerde hij o.m. TV3; Popquiz à gogo, de TOP2000 (nog altijd elk jaar tussen kerst en oud- en nieuw) en de TOP2000 in concert. Voor de VPRO presenteerde hij samen met Wilfried de Jong 5 jaar lang Holland Sport.

Onderscheidingen

Holland Sport won in 2006 de zilveren Nipkov Schijf.
De wereld draait door won in 2007 de Gouden Televizier-ring voor het beste televisieprogramma.
Matthijs van Nieuwkerk werd in 2006, 2007, 2008, 2009 en 2010 genomineerd voor de Zilveren Televizier Ster (mannelijke televisiepersoonlijkheid van het jaar). Hij won in 2007 de Beeld en Geluid Award voor Televisiepersoonlijkheid van het jaar (voorheen Gouden Beeld). November 2009 ontving hij van het mannenblad JFK de Greatest Man Award.
In 2011 heeft De wereld draait door de Zilveren Nipkovschijf toegekend gekregen.
Matthijs werd op 17 januari 2013 door Broadcast Magazine uitgeroepen tot omroepman van het jaar!