Rick Nieman

Rick Nieman

Profiel

Rick Nieman (1965) is free lance journalist en presentator, onder meer van WNL op Zondag. Tot mei 2015 was hij anchorman van het RTL Nieuws en programmamaker voor RTL 4. Hij studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in Chicago en Los Angeles, en werkte daarna als financieel verslaggever voor CNN in Londen.
Later presenteerde hij onder meer 2Vandaag en Veronica Nieuwslijn: van 1996-2015 werkte hij bij het RTL Nieuws. Daarnaast maakte hij honderden interviews met nationale en internationale prominenten. Ook leidde hij meerdere verkiezingstalkshows en debatten, en presenteert hij 'Kwestie van Kiezen'. Onlangs interviewde hij samen met Mariëlle Tweebeeke Willem-Alexander en Máxima aan de vooravond van de inhuldiging.
In 2014 publiceerde hij zijn eerste roman bij uitgeverij Prometheus Altijd Viareggio.

Curriculum Vitae

Rick Nieman (1965) studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in Chicago en Los Angeles, en werkte daarna als financieel verslaggever voor CNN in Londen.

Later presenteerde hij onder meer 2Vandaag en Veronica Nieuwslijn: tussen 1996 en 2015 was hij anchor van het RTL Nieuws. Daarnaast maakte hij honderden interviews met nationale en internationale prominenten. Ook leidde hij meerdere verkiezingstalkshows en debatten, en presenteerde hij het scherpe interviewprogramma 'Een Kwestie van Kiezen'. Samen met Mariëlle Tweebeeke (namens NPO) interviewde hij Willem-Alexander en Máxima aan de vooravond van de inhuldiging van het koningspaar.
September 2015 begon hij als presentator bij het wekelijkse actualiteitenprogramma WNL op Zondag.