Ruben Terlou

Ruben Terlou

Profiel

Ruben Terlou (1985) was al bekroond fotograaf en cum laude afgestudeerd arts, toen hij door productiemaatschappij De Haaien werd gevraagd voor een reportagereeks over China, omdat hij óók Chinees sprak en er Mandarijn had gestudeerd - en het land en de cultuur dus goed kende. Het bleek een gouden greep. De VPRO-serie Langs de oevers van de Yangtze en met name Ruben zelf werd met een in dit genre ongekende 1,5 miljoen kijkers dé televisie-sensatie van 2016.

Een bijzonder talent was ontdekt. Ruben zelf wist even niet wat hem overkwam, maar bleef niet lang stilzitten. Inmiddels is een nieuwe televisiereeks in de maak, evenals een boek over China.

We mogen nog veel van hem verwachten. En mócht dat niet lukken (wat ik onwaarschijnlijk acht) krijgt de medische wetenschap er een hyperintelligente en bovendien ongelooflijk aardige leukemie-specialist bij.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Ruben Terlou (1985) is presentator, documentairemaker, fotograaf en arts. Hij studeerde eerst Mandarijn in China, hierna volgde een studie Algemene Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde in 2013 cum laude af als arts. Hierna ontving hij een AMC Graduate School Scholarship voor promotieonderzoek naar leukemie. Als documentair fotograaf was hij actief in Azië en het Midden-Oosten. In 2008 en 2009 won hij een eerste, tweede en derde prijs van de Zilveren Camera en ontving hij de Canon Prijs voor jong talent. In 2016 was hij winnaar van de Prijs voor Vernieuwende Fotojournalistiek. In zijn VPRO-serie Langs de oevers van de Yangtze (2016), gaf hij een uniek beeld van het huidige China. Hij werkt thans aan nieuwe documentaire- televisie- en fotografieprojecten en schrijft een boek over China.