Sacha de Boer bij Julia Wolff Management

Sacha de Boer

Profiel

Veruit de meeste mensen zullen Sacha kennen als anchor van het NOS acht uur Journaal. Echter begin 2013 besloot ze die carrière af te sluiten en zich helemaal toe te leggen op haar oorspronkelijke beroep: fotografe. Op 3 mei 2013 presenteerde ze zodoende haar laatste ‘acht uur’.

Ook als fotografe laat ze zich niet in één hokje duwen. Ze maakt portretten én stillevens, maar fotografeert met evenveel plezier en toewijding de gerechten van sterrenkok Jacob Jan Boerma; wat de populaire kookboeken Down to Earth en Back to Basics opleverde (en waarop een vervolg op handen is).
En zo kan het ook zijn dat ze op de School voor Journalistiek de ene keer een masterclass geeft over journalistiek, en een volgende keer wordt gevraagd om te komen spreken over beeldverhalen. De studenten zien haar graag komen; behalve een voorbeeldig presentatrice is ze een bevlogen fotografe en brengt ze haar kennis en kunde op beide terreinen met veel geestdrift over. Dat ze in het echte leven spontaner overkomt dan in de nieuwsuitzendingen ligt voor de hand, maar toch blijft haar opgewekte energie daarbuiten een aangename verrassing.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Sacha begon nog tijdens haar studie communicatiewetenschappen bij De Amsterdamse lokale zender AT5 als redacteur en verslaggever.
Nadat zij was afgestudeerd, begon zij een eigen bedrijfje in journalistieke producties. Een van haar projecten was werken bij Radio 10 als eenmans nieuwsredactie, waar ze zich het nieuwslezen eigen maakte, en het schrijven van teksten voor verschillende doelgroepen. Naast haar loopbaan als journalist ontwikkelde Sacha zich ondertussen als gewaardeerd professioneel fotografe.

Haar avontuur voor de schermen begon toen AT5 op een avond belde of ze wilde invallen voor een ziek geworden nieuwslezer. Via Veronica's nieuwsrubriek Nieuwslijn (waar ze naast haar huidige echtgenoot Rick Nieman presenteerde) kwam ze in de zomer van 1996 bij het NOS Journaal terecht, als presentator en verslaggever. Van 2003 tot 2013 presenteerde ze het Acht uur journaal. In het voorjaar van 2013 besloot ze te stoppen bij het journaal en haar carrière te vervolgen als fotografe, hetgeen dat zelfde jaar nog onder meer een prachtig kookboek opleverde: Down to Earth. Zie ook: www.sachadeboer.com.