Sophie Hilbrand

Profiel

Sophie is al geruime tijd niet meer van de Nederlandse televisie weg te denken en geldt als een van de grote talenten van jongerenzender BNN. Als interviewer of presentatrice is ze authentiek en wezenlijk geïnteresseerd in haar gesprekspartners. Ze is daarbij ontwapenend in haar eigen openhartigheid, enthousiasme en oprechte nieuwsgierigheid. Behalve erg mooi is ze volstrekt no nonsense en dat is een even verrassende als verfrissende combinatie.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Sophie Hilbrand begon haar televisiecarrière bij het ‘jonge hondenteam’ van 6pack – makers van ‘guerrillatelevisie’- voor SBS. In 2004 maakt ze de overstap naar BNN. Daar werd ze al snel een van de gezichten van de jongerenomroep – en daarmee van een nieuwe manier van televisie maken: niet alleen ‘jong en snel’, maar ook naturel, soms naakt, recht door zee, soms melig, maar zonder opsmuk. De lijst van programma’s die ze met BNN maakte is lang: o.a. Lijst 0, het spraakmakende Spuiten en Slikken, Mystery Party en Try before you Die.Verder de vrijdagavondtalkshow Katja en Sophie (samen met Katja Schuurman in 2008) en haar eigen talkshow Sophie op 3 (een thema-talkshow op locatie), Ruben vs Sophie en Nu we er toch zijn. Daarnaast was ze met Sander Lantinga te zien in Ranking the stars en regelmatig als tafeldame bij DWDD. Op radio 1 was ze een van de vaste presentatoren van BNN Today.

Recent maakte ze Top op het Bot (over eetstoornissen) Je zult het maar zijn (waarin jongeren die op een of andere manier in een bijzondere omstandigheden verzeild zijn geraakt, door haar worden geportretteerd) en Wij zitten vast (verslag vanuit een jongerengevangenis). Op dit moment werkt ze onder meer aan een programma over de toenemende populariteit van cosmetische medische ingrepen onder jongeren.

Onderscheidingen

In 2006 en 2008 werd Sophie genomineerd voor de Televisievrouw van het Jaar (Televizierring). Zij werd eveneens meerder malen genomineerd voor de radio ster.