Brecht van Hulten

Brecht van Hulten

Profiel

Brecht van Hulten stopte afgelopen januari na ruim 9 jaar als presentatrice van het zeer goed bekeken VARA consumentenprogramma Kassa! Ze is een veelzijdig en vakkundig journaliste/presentatrice, maar voelt dat het tijd wordt om ook een andere kant van zichzelf te ontwikkelen. Haar speciale belangstelling hebben bijvoorbeeld Kunst en Architectuur, maar ook voor de Wetenschap loopt ze warm. Wie weet het theater? Ze verheugt zich erop de komende tijd haar grenzen te verleggen. Ondertussen is ze beschikbaar als uitstekende dagvoorzitter, presentator of moderator. Tijdens congressen of debatten neemt ze de touwtjes aangenaam, maar stevig in handen; en er mag heus ook gelachen worden. Brecht heeft een goed humeur, is nieuwsgierig en geïnteresseerd en is altijd goed voorbereid – kortom: een vrolijke perfectionist.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Het c.v. van Brecht van Hulten is veelzijdig als zij zelf. Ze interviewde kroonprins Willem Alexander en Máxima, maar deed ook verslag van grote popfestivals als Lowlands en Noorderslag (VPRO/NOS). Ze studeerde Europese Studies, en Kunstgeschiedenis in Spanje, om vervolgens nog een aantal maanden vrijwilligerswerk te doen in Mexico. Haar brede belangstelling en nieuwsgierigheid brachten haar in 1996 bij de omroep. Eerst achter de schermen bij de KRO; later bij het radioprogramma Spijkers met Koppen (VARA). Hierna is Brecht een succesvolle carrière voor de schermen begonnen, als presentatrice van het NOS Jeugdjournaal. Na vijf jaar Jeugdjournaal ging zij verder als anchor van Goedemorgen Nederland (KRO). Na een jaar een kwam ze weer terug bij de NOS waar zij de kans kreeg live evenementen te presenteren en in te vallen bij het Journaal. In 2008 verhuisde Brecht met haar gezin naar Italië, een avontuur dat helaas niet lang mocht duren. In 2009 kwam ze binnen bij de VARA (Volgende Vraag, Kinderen voor Kinderen Songfestival, Nieuwjaarsconcert, Kassa Groen); veruit de meeste kijkers trok ze ruim 9 jaar met het consumentenprogramma Kassa! Live op zaterdagavond bij BNNVARA (ruim 1 miljoen kijkers).

Onderscheidingen

Voor haar werk voor het NOS Jeugdjournaal won Brecht in 2002 de Philip Bloemendal Prijs een prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers.