Frank Evenblij

Frank Evenblij

Profiel

Frank Evenblij verwierf bekendheid als Jakhals in het populaire VARA programma De wereld draait door, maar maakte inmiddels al vele andere, eigen programma’s, waaronder de fraaie reeks Evenblij met.. Persoonlijke portretten van o.a. Anouk, Youp van 't Hek, Andre van Duin e.v.a. Ook interviewde hij vele internationale artiesten als Adele, Katy Perry, Metallica en Sting. Samen met Erik Dijkstra maakt hij sinds 2012 het onconventionele sportprogramma Bureau Sport, dat in de traditie van Holland Sport ook leuke televisie is voor niet-sportfanaten (hoewel beide presentatoren dat wél zijn). Sinds 2017 is Bureau Sport ook opgenomen in de wekelijkse programmering van Radio 1. Bovendien zit Frank sinds 2015 als sidekick aan de zijde van Jack van Gelder in sporttalkshow Peptalk op Ziggo Sport, een zender waar Frank tegenwoordig meerdere programma’s voor maakt.

Frank valt op niet alleen wegens zijn verschijning (een stevig postuur), maar vooral door zijn innemende manier van interviewen. Hij wint ogenschijnlijk makkelijk het vertrouwen van zijn gesprekspartners, maar imponeert tegelijk door zijn uitermate zorgvuldige voorbereiding. Frank is niet zelden erg geestig, maar nooit ten koste van zijn gast, en altijd met open vizier.

Frank Evenblij is inzetbaar voor het produceren en maken van diverse (bedrijfs) films en presentaties op congressen.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl.

Curriculum Vitae

Naast 6 seizoenen Jakhals te zijn geweest bij DWDD werkte Frank bij de VARA o.a. aan Kinderen voor Kinderen, Comedy Corner en Bloot, Zweet en Banen. In 2009 startte hij met een eigen interviewreeks Evenblij met...., met portretten van o.a. Youp van 't Hek, Freek de Jonge en Jochem Myjer. Kort daarop volgden een spraakmakend interview met Anouk en openhartige portretten van o.a. Blof en Marco Borsato. In mei 2011 maakte Frank zijn eerste documentaire: Je pappa is je vader niet. In de zomer van 2011 zomer maakte Frank een drie-delige serie over 60 jaar cabaret op de Nederlandse Televisie. De eerste weken van 2012 was hij op het timeslot van DWDD te zien in een eigen talkshow: Evenblij het nieuwe jaar in, waarvoor hij veel lof oogstte. Ook komend seizoen werkt Frank voor de VARA aan een aantal nieuwe programma’s, waaronder vanaf 28 mei 2012 het sportprogramma Bureau Sport dat hij samen met Erik Dijkstra maakt (eveneens Jakhals).