Froukje Jansen

Froukje Jansen

Profiel

Froukje Jansen is presentator, journalist, debatleider, en programmamaker met een uitgesproken maatschappelijk profiel. De laatste tijd is ze als verslaggever te zien bij het tv-programma RTL Live, waarbij ze op bezoek gaat bij de Goede Doelen die de Postcodeloterijen steunt.
Tot nu toe werkte ze onder andere voor de omroepen Llink, NOS, en VARA. Ze maakte daar o.m. de televisieprogramma’s 6Pack, Llinke Soep en 3 op Reis. Voor Omroep Gelderland maakte ze het sympathieke sportprogramma ‘Clubgenoten’.

Froukje neemt ook regelmatig deel aan debatten, waarin ze inspireert als presentator, en een kritische en bevlogen interviewer en verteller is. Belangrijke thema’s binnen een debat zijn voor haar: Wat kun je zelf doen, en Wat kun je samen doen? Hoe raken mensen geïnspireerd? Hoe zorg je dat tegengestelde belangen bij elkaar komen?

Eerdere opdrachtgevers waren o.m.IDFA, Gemeente Amsterdam, Top Sport Community, Greenpeace, Eneco, Vodafone, Duurzame Dinsdag, Amsterdam Film Week, Cinéart, ARRI, Carintreggeland Provincie Noord-Holland.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Froukje houdt zich op allerlei manieren bezig met bewustwording, beweging en verandering, en ze zet zich actief in voor de transitie naar een meer duurzame en inclusieve wereld.

Ze begon haar carrière overigens als turnster: ze was Nederlands Kampioen op haar 18e en 19e. Daarna studeerde ze sociaal-culturele wetenschappen aan de Universiteit Van Amsterdam, gevolgd door de Theaterschool in Amsterdam. Tevens rondde ze een yoga-opleiding af.

Tegenwoordig is ze als Bestuurslid actief betrokken bij het NatuurCollege, dat is opgericht door Prinses Irene. Deze stichting is een internationaal platform dat zakenleven, politiek, wetenschap en jongeren met elkaar verbindt, en projecten initieert waarbij de verbinding in de wereld om ons heen centraal staat. Vanuit het Natuurcollege schreef ze ook (samen met Annick de Wit) het boek ‘ Duurzaamheid van binnenuit’; een pleidooi voor een nieuw tijdperk waarin we de aarde niet langer uitputten, maar haar centraal zetten in al onze beslissingen.
Daarnaast is Froukje Bestuurslid van The Tipping Point en Lid van de Raad van Toezicht van de WakaWaka Foundation. Zie ook www.natuurcollege.nl en www.wakawakafoundation.org.