Brecht van Hulten

Brecht van Hulten

Profiel

Brecht van Hulten is sinds 2011 de presentatrice van het zeer goed bekeken VARA consumentenprogramma Kassa! Daarnaast is ze een veelzijdig en buitengewoon vakkundig journaliste/presentatrice met een brede inzetbaarheid. Haar speciale belangstelling hebben zonder twijfel Kunst en Architectuur, maar ook voor de Wetenschap loopt ze warm. Ze draait er niettemin haar hand niet voor om een groot publiek te bespelen, of enthousiast verslag te doen van massale evenementen. In de studio is ze op haar gemak, bij voorkeur in een live uitzending. In debatten neemt ze de touwtjes aangenaam, maar stevig in handen. Brecht heeft een goed humeur, is nieuwsgierig en geïnteresseerd en is altijd goed voorbereid. Dus hoewel haar glimlach ontwapent, zou ik haar gesprekspartners adviseren hun huiswerk vooral niet te laten liggen.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Brecht van Hulten presenteert wekelijks het consumentenprogramma Kassa! Live op zaterdagavond bij BNNVARA (ruim 1 miljoen kijkers).

Het c.v. van Brecht van Hulten is veelzijdig als zij zelf. Ze interviewde kroonprins Willem Alexander en Máxima, maar deed ook verslag van grote popfestivals als Lowlands en Noorderslag (VPRO/NOS). Ze studeerde Europese Studies, en Kunstgeschiedenis in Spanje, om vervolgens nog een aantal maanden vrijwilligerswerk te doen in Mexico. Haar brede belangstelling en nieuwsgierigheid brachten haar in 1996 bij de omroep. Eerst achter de schermen bij de KRO; later bij het radioprogramma Spijkers met Koppen (VARA). Hierna is Brecht een succesvolle carrière voor de schermen begonnen, als presentatrice van het NOS Jeugdjournaal. Na vijf jaar Jeugdjournaal ging zij verder als anchor van Goedemorgen Nederland (KRO). Na een jaar een kwam ze weer terug bij de NOS waar zij de kans kreeg live evenementen te presenteren en in te vallen bij het Journaal. In 2008 verhuisde Brecht met haar gezin naar Italië, een avontuur dat helaas niet lang mocht duren. Sinds 2009 is ze in diverse VARA programma’s te zien (Volgende Vraag, Kinderen voor Kinderen Songfestival, Nieuwjaarsconcert). Sinds 2011 het vaste gezicht van consumentenprogramma Kassa! en maakte ze met veel plezier enkele seizoenen van het ‘Groene Zusje’ Kassa Groen.

Onderscheidingen

Voor haar werk voor het NOS Jeugdjournaal won Brecht in 2002 de Philip Bloemendal Prijs een prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers.