Dolf Jansen

Dolf Jansen

Profiel

Cabaretier, presentator, muziekliefhebber, liedjesschrijver, marathonloper (2.29 h), schrijver, columnist en (ooit) criminoloog. Dolf Jansen is het allemaal – en toch is het een logisch geheel. Ik heb Dolf leren kennen als een zeer betrokken en geïnteresseerd presentator van Vara Laat (dat later Vara Live werd) - die volgens mij alleen maar zo snel praat om zijn eigen gedachten bij te kunnen houden. In tegenstelling tot sommige van zijn collega’s luistert hij ook graag en weet daarom vaak de juiste vragen te stellen. Hij staat bekend als ‘groen’ – en is dat ook echt. Hij rijdt geen auto, eet geen vlees, is bevlogen ambassadeur voor Oxfam Novib.
Dolf Jansen heeft schijnbaar weinig aanleiding nodig om in een spraakwaterval te veranderen, maar u zult snel genoeg merken dat hij zich goed heeft ingelezen in uw zaak en de onderwerpen die daar spelen steeds weer –verpakt in vele snelle grappen- terugkomen. Wie hem vraagt ‘iets te komen presenteren’ haalt een professional in huis die zijn huiswerk heeft gemaakt, maar die je ongeacht het onderwerp, zeker ook aan het lachen zal maken.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Curriculum Vitae

Dolf Jansen werd bekend met het cabaret-duo Lebbis en Jansen en later als presentator van radioprogramma Leuk is Anders (3FM, vrijdagmiddag) en Spijkers met Koppen (elke zaterdag, radio2), alsmede met de (Vara) televisieprogramma’s Later wordt het Leuk, Vara Laat en Vara Live. Ook is hij steevast te zien als presentator van grote popfestivals, zoals Pinkpop, Bevrijdingspop en Live8. Dolf Jansen heeft (net als Lebbis trouwens) ook als solo artiest veel succes, met naast zijn jaarlijkse ‘oudejaars’ die traditiegetrouw door de VARA wordt uitgezonden, steevast een eigen theaterprogramma. Sinds kort zijn ze ook weer samen te zien. Voor meer informatie en speellijsten zie: dolfjansen.com

Repertoire

  • dagvoorzitterschap of presentatie
  • stand up comedy
  • (desgewenst op maat gemaakte) conference
  • column of artikel op maat
  • voordragen uit eigen werk