Sophie Hilbrand

Profiel

Sophie Hilbrand presenteert sinds 2021 beurtelings de dagelijkse BNNVARA talkshow Khalid & Sophie op NPO1.
Zij begon haar televisiecarrière lang geleden bij het ‘jonge hondenteam’ van 6pack – makers van ‘guerrillatelevisie’- voor SBS.
In 2004 maakt ze de overstap naar BNN. Daar werd ze al snel een van de gezichten van de jongerenomroep – en daarmee van een nieuwe manier van televisie maken: niet alleen ‘jong en snel’, maar ook naturel, soms naakt, recht door zee, soms melig, vaak grappig, maar zonder opsmuk. De lijst van programma’s die ze met BNN maakte is lang. Een greep: Lijst 0, het spraakmakende Spuiten en Slikken en Try before you Die. Later haar eigen talkshow Sophie op 3 (een thema-talkshow op locatie), Ruben vs Sophie en Nu we er toch zijn. Daarnaast was ze met Sander Lantinga te zien in Ranking the stars en regelmatig als tafeldame bij DWDD. Op radio 1 was ze een van de vaste presentatoren van BNN Today.
In de jaren die volgde lag de focus steeds vaker bij persoonlijke kwesties die jongeren bezighouden. Ze maakte Tot op het Bot (over eetstoornissen), Je zult het maar zijn (over jongeren in bijzondere omstandigheden) en Wij zitten vast (verslag vanuit een jongerengevangenis) en over de toenemende populariteit van cosmetische medische ingrepen onder jongeren: Sophie in de Kreukels. Met als vervolg Sophie in de mentale Kreukels over burn-outs – iets dat haar ook persoonlijk trof. Over lokale sociaal-maatschappelijke kwesties door het hele land maakte ze samen met Kees Schaap de serie Opstandelingen.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl

Onderscheidingen

In 2006 en 2008 werd Sophie genomineerd voor de Televisievrouw van het Jaar (Televizierring). Zij werd eveneens meerdere malen genomineerd voor de radio ster.