Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel

Profiel

Erik van Muiswinkel is een echte kleinkunstenaar: sinds 1985 is hij achtereenvolgens en/of tegelijkertijd acteur, zanger, cabaretier, tekstschrijver en programmamaker. De meeste mensen kennen hem van zijn even treffende als geestige imitaties, o.a. in de televisieprogramma's Kopspijkers en Studio Spaan (beiden VARA) en nog veel langer geleden in het panel van het eveneens zeer goed bekeken consumentenprogramma Ook dat nog! (KRO). Op 31 december 2010 werd zijn eerste Oudejaarsconference uitgezonden, die hij met medewerking van een aantal zeer goede collega’s op verzoek van de VARA maakte. In 2012 volgde met succes een tweede ‘oudejaars’.
In het theater vormde hij een sterk duo met Diederik van Vleuten, met wie hij na ruim 11 jaar samenwerken in 2009 een afscheidstournee hield. In 2014 kreeg Erik de Poelifinario prijs voor zijn voorstelling ‘Schettino!’.
Erik voelt zich op z'n gemak op het podium, of het nu op televisie, in een muziekzaal, theater of buurthuis is. Hij trekt daarbij graag met anderen op, maar volgt tegelijk duidelijk zijn eigen pad. Dat zijn principes hem soms meer kosten dan opbrengen, neemt hij op de koop toe.

Meer informatie via info@juliawolffmanagement.nl